Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler basar önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara isabetli olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Birçok şirket ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve emanet güvenliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde de tam hamiş almaktadır. 

Baplar fakat bu sıkı kalite kontrollerinden geçtikten sonrasında etiketlenir ve kullanıma hazır hale getirilir. Malzeme bilimi ve mühendisliğindeki devam fail gelişmeler, yangın baplarının etkinliğini ve güvenilirliğini temelli olarak iyileştirerek, bina emniyet sistemlerinde nazik bir üstelikabat olmaya devam etmelerini sağlar.

Yanlış montaj veya bakım, bapnın yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın baplarının profesyoneller tarafından monte edilmesi ve sistemli olarak arama edilmesi önemlidir.

Bir Yangın Çıkış Kapısı binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme geçirmek kucakin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut yapı denetiminden mesuliyetli özel organizasyonlardan rey eksiltmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari konstrüksiyonsına oranlı yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına usturuplu türler yeğleme edilebilir.

Antrparantez yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıdem biröte firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının nasıl olmasını istiyorlar ise o talepleri yegâne bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Mono blok cisim bünyesı kısım sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin bâtıninden sabık 4 tane cıvata ile bir birine bağlamlanması ile sağlamlanmaktadır.

Yangın Bapsı baş amacı insanların hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Özellikle içli ve ömre bedel materyallerin olduğu odaların kapılarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni yapım etmek ve montajını yapıp etmek binaların yangından korunması bağırsakin elzemdir.

Report this wiki page